ÚvodBlogOprava eternitové střechy: Jak na to?

Oprava eternitové střechy: Jak na to?

Oprava eternitové střechy je u nás velmi častou poptávkou. Máme s opravami eternitových střech zkušenosti a dokážeme nahradit i krytinu, která se již neprodává.

Oprava eternitové střechy: Jak na to?

Oprava eternitové střechy: Jak na to? | Jakubion.cz - výškové práce Oprava eternitové střechy je u nás velmi častou poptávkou. Máme s opravami eternitových střech zkušenosti a dokážeme nahradit i krytinu, která se již neprodává.

Zejména na starších nemovitostech lze dodnes vídat střechu tvořenou eternitovými šablonami. Eternitové šablony byly dříve poměrně hojně využívané pro jejich (v té době) dobré vlastnosti a příznivou cenu. Eternitová šablona má ovšem jednu nevýhodu: Je velice křehká a snadno praskne. Zrovna tak krytina lehce podfoukne a vítr pak krytinu rozebere, „jako perníkovou chaloupku“. Opravy eternitových střech tvoří významnou část našich havarijních výjezdů.

Eternitová šablona již nejde koupit

Eternitové šablony jsou již ze zákona neprodejné, protože obsahují azbest. Jsou tedy dvě možnosti, jak náhradní tašku sehnat: Většina majitelů jich má „pár ve stodole“. Takže se zbývá poptat, nebo koupit eternitovou šablonu z alternativních materiálů: Při opravách eternitových střech používáme buď původní šablony, které nám dodá majitel, nebo používáme šablony přesně stejného tvaru z cementovláknitých materiálů.

Opravu eternitové střechy provádíme poctivě

Oprava eternitové střechy je realizovatelná několika způsoby, my realizujeme ten nejpoctivější: Odebereme poškozené eternitové šablony, které podmažeme vrstvou gumoasfaltu, který místo hermeticky uzavře proti vodě a vlhkosti. Následně položíme šablony nové a šroubujeme je nerezovými šrouby s gumovou podložkou, která opět eliminuje riziko průtoku vody. Místo, kde se setkává nová a původní krytina potom následně opět zamazáváme gumoasfaltem, který po zaschnutí téměř splyne s krytinou původní. Místo opravy je tak zcela uzavřeno a ošetřeno na další desítky let.

Poptáváte opravu eternitové střechy? Ozvěte se nám!

Jistíme vás

Obraťte se na nás.

Nad zemí vás jistíme, najdeme nejvhodnější možné řešení: Ozvěte se nám s poptávkou výškových prací.

Kontakt

Jakubion ukončil z vážných zdravotních důvodů provoz.