ÚvodBlogVýškařská zima: Vzdělávání a certifikace

Výškařská zima: Vzdělávání a certifikace

Není žádným tajemstvím, že v zimě výškové práce nefrčí tak, jako v měsících, kdy jsou teploty a počasí přívětivější. Zimu tak věnujeme především rozšiřování vědomostí a certifikací.

Výškařská zima: Vzdělávání a certifikace

Výškařská zima: Vzdělávání a certifikace | Jakubion.cz - výškové práce Není žádným tajemstvím, že v zimě výškové práce nefrčí tak, jako v měsících, kdy jsou teploty a počasí přívětivější. Zimu tak věnujeme především rozšiřování vědomostí a certifikací.

České zákony a zákony EU jasně říkají, jakými „papíry“ má výškový pracovník disponovat. Samozřejmě, požadavky se liší dle toho, co konkrétní výškař dělá. Naši výškaři disponují veškerými povinnými certifikacemi a jsou pravidelně školení. Letos jsme absolvovali T1 a T2, které nás opravňuje například pro práci na jeřábech, komínech, střechách, stožárech, mostních konstrukcích, vodojemech, telekomunikačních zařízeních, výškových budovách a dalších extrémních místech.

Školení práce ve výškách (T2), den první: Rutina

Výškové práce poskytujeme především v Brně a proto jsme si vybrali brněnský polygon Duro Singing Rock, kde školení výškových pracovníků probíhá: První den byl více „rutinní“, kdy jsme procházeli víceméně to, co již všichni výškaři umí, ale projít jsme si to zkrátka museli. Osvěžili jsme si znalosti z kurzu T1, znalost základních uzlů, úvazků a lezeckých či sestupových technik. Obecné znalosti jsme si ověřili několikastránkovým písemným testem.

Školení práce ve výškách (T2), den druhý: Záchrana

Výškařská zima: Vzdělávání a certifikace | Jakubion.cz - výškové práce Bezesporu je výhodou pro každého lezce ovládat a znát maximum lezeckých technik, dovedností, úvazků a způsobů jištění: Je možné, že je budeme kdykoliv potřebovat. Práce ve výškách jsou extrémně rizikovou činností, kterou pojišťovny řadí do stejné rizikové skupiny, ve které je například profesionální voják v bojové misi. Proto každý výškový pracovník musí ovládat ještě jednu dovednost, kterou zároveň doufá, že nikdy potřebovat nebude: Záchrana a evakuace lezce ve vzduchu. Nyní víme, že dokážeme kolegu vysvobodit z téměř jakékoliv situace a dostat ho bezpečně na zem, aniž bychom ohrozili sami sebe. Kurz první pomoci od Českého červeného kříže nám zároveň dává možnosti pomoci kolegovi i později na zemi.

Poptáváte výškové práce? Ozvěte se nám!

Jistíme vás

Obraťte se na nás.

Nad zemí vás jistíme, najdeme nejvhodnější možné řešení: Ozvěte se nám s poptávkou výškových prací.

Kontakt

Jakubion ukončil z vážných zdravotních důvodů provoz.