ÚvodBlogReprofilace betonu: Oprava balkónů

Reprofilace betonu: Oprava balkónů

Opravy původních balkónů na bytových domech, jinak řečeno taky reprofilace betonových konstrukcí, je jedna z nejnáročnějších oprav, které lze z lana realizovat.

Reprofilace betonu: Oprava balkónů

Reprofilace betonu: Oprava balkónů | Jakubion.cz - výškové práce Opravy původních balkónů na bytových domech, jinak řečeno taky reprofilace betonových konstrukcí, je jedna z nejnáročnějších oprav, které lze z lana realizovat.

Opravy balkónů, ze kterých již „trčí“ původní ocelová výztuž, to je poptávka, kterou většina výškařů odmítá z jednoduchého důvodu: Většinou je potřeba postavit u bytového domu lešení, protože oprava z lana je mimořádně obtížná. My reprofilace betonových konstrukcí pomocí lanového přístupu realizujeme a šetříme tak správcům stovky tisíc a týdny příprav. Dodržujeme technologické postupy a máme z oblasti reprofilací bohaté zkušenosti.

Oprava balkónu dostavbou: Reprofilace

Reprofilace: Znamená vlastně navrácení původního tvaru betonovému tělesu, které se rozpadlo vlivem působení vnějších vlivů. Degradace materiálu u takto poškozených balkónu nejen postupem času výrazně zrychluje, ale hlavně ohrožuje na zdraví uživatele balkónů a veřejnost pohybující se pod nimi. Vyřešíme problém dostavbou a kompletní rekonstrukcí balkónové podesty.

Jak opravit balkón? Postup je poměrně složitý

Oprava balkónu reprofilací, tedy dostavbou, je poměrně technologicky složitý proces, který je rozdělený do několika technologických celků: V první řadě odstraňujeme uvolněné a odpadající části betonu. Poté brousíme a natíráme ocelovou výztuž, čímž zastavíme korozi. Po nanesení kontaktního můstku následně provádíme hrubou dostavbu pomocí reprofilačních směsí. Po získání „hrubého“ tvaru tělesa natahujeme vrstvu pevnostního lepidla, do kterého vkládáme síťovinu a ocelové profily. Po zaschnutí brousíme těleso podesty do pohledového stavu a nanášíme nátěr proti vlhkosti, plísním a houbám.

Poptáváte reprofilaci betonu? Ozvěte se nám!

Jistíme vás

Obraťte se na nás.

Nad zemí vás jistíme, najdeme nejvhodnější možné řešení: Ozvěte se nám s poptávkou výškových prací.

Kontakt

Jakubion ukončil z vážných zdravotních důvodů provoz.