ÚvodBlogJak se zbavit břečťanu z fasády

Jak se zbavit břečťanu z fasády

Břečťan dokáže nadělat hodně parády, ale taky hodně starostí. Postupem času se totiž doslova vžírá do struktury domu a páchá škody. Jak se břečťanu zbavit?

Jak se zbavit břečťanu z fasády

Jak se zbavit břečťanu z fasády | Jakubion.cz - výškové práce Břečťan dokáže nadělat hodně parády, ale taky hodně starostí. Postupem času se totiž doslova vžírá do struktury domu a páchá škody. Jak se břečťanu zbavit?

Břečťan na fasádě domu vypadá skutečně nádherně: Ovšem po letech se radost ze zeleného domu mění na hledání toho nejúčinnějšího způsobu, jak břečťan, nebo také psí víno, odstranit. Postupem let břečťan z fasády postoupí až na podbití střechy, větrací šachty a všelijaké otvory a mezírky vašeho domu. Zdivočelý břečťan se tak stává nejen hrozbou pro váš dům, ale i oblíbeným útočištěm pavouků, mšic, včel, vos a sršňů.

Likvidace břečťanu: Chemie až jako poslední

První možnost, co vám Google po zadání Jak se zbavit břečťanu nabídne je chemická likvidace břečťanu. Ovšem, nenechte se zmást, jedná se pouze o dočasné řešení, břečťan, nebo také psí víno, je charakterem růstu a šíření spíše plevel: A to plevel velice odolný. Břečťan je nutné odstranit velice důkladně a mechanicky. Když tento krok vynecháte, chemická likvidace břečťanu jsou jen vyhozené peníze.

Jak správně odstranit břečťan

Jak se zbavit břečťanu skutečně účinně? Je nutné z fasády a všech částí domu, kde je prorostlý, důkladně odstranit všechny jeho části, kořínky a větvičky. Šlahouny břečťanu s neskutečnou účinností proniknou do podbití střechy, mezer mezi fasádou a okny, do větracích otvorů a zkrátka všude, kam je to jenom možné. Následně tyto šlahouny nabývají na velikosti, dřevnatí a trhají vše, co jim brání v růstu.

Po mechanickém odstranění břečťanu je nutné zlikvidovat kořeny, opět mechanickou cestou, tedy kořeny vytrhat a vykopat, stejně jako veškeré zbytky na fasádě a domu. Všechen tento odpad je nutné zlikvidovat: Pokud břečťan necháte na kompostu, nebo poblíž domu, opět se velice rychle rozroste.

I u vás odborně odstraníme břečťan - ozvěte se nám!

Jistíme vás

Obraťte se na nás.

Nad zemí vás jistíme, najdeme nejvhodnější možné řešení: Ozvěte se nám s poptávkou výškových prací.

Kontakt

Jakubion ukončil z vážných zdravotních důvodů provoz.