ÚvodBlogOprava fasády po ptactvu: Antistrakapoud ne

Oprava fasády po ptactvu: Antistrakapoud ne

Oprava fasády po ptactvu: Jak opravit díru ve fasádě, jak se zbavit datla / strakapouda, aby vám neničil fasádu? Oprava fasády po ptácích musí být důkladná.

Oprava fasády po ptactvu: Antistrakapoud ne

Oprava fasády po ptactvu: Antistrakapoud ne | Jakubion.cz - výškové práce Oprava fasády po ptactvu: Jak opravit díru ve fasádě, jak se zbavit datla / strakapouda, aby vám neničil fasádu? Oprava fasády po ptácích musí být důkladná.

Díra ve fasádě domu sice není moc vidět, ale napáchá hodně škody: Otvor je zpravidla malý, ale dutina pod ním může mít až několik metrů čtverečních. Datel či strakapoud ve fasádě nejen obtěžuje obyvatele hlukem, ale fasádu i znečišťuje a jí. Ubírá jí tak izolační vlastnosti a tvoří tepelný most. Pokud včas nezakročíte, je možné, že se nezvaný obyvatel na místo po zimě vrátí i s početnou rodinkou.

Oprava zateplené fasády poctivou cestou

První možnost, co vám Google po zadání Jak opravit díru ve fasádě nabídne, je sada na opravu fasády Antistrakapoud. Ovšem pozor: Nejedná se o funkční řešení a navíc výsledek je nevzhledný. Oprava za pomoci klasického postupu za použití síťoviny (perlinky) otvor zcela zacelí a spojí s povrchem okolní fasády, kdežto sada Antistrakapoud otvor pouze přiklopí, ale nezacelí.

Jak opravit díru ve fasádě

Při opravě zateplené fasády domu dbáme tradičních postupů: Otvor nejdříve zařízneme, dutinu vyplníme nízkoexpanzní montážní pěnou a po zaschnutí přetahujeme vrstvou flexilepidla, síťovinou a další vrstvou lepidla, čímž dosáhneme úplného propojení nového povrchu s původní fasádou. Při zařezávání okrajů otvorů vždy odebíráme vzorky fasádní barvy, podle kterých potom necháváme namíchat konkrétní odstín fasádní barvy, aby bylo místo opravy co nejméně viditelné.

Silueta dravce na fasádu: Ideální zakrytí otvoru

Siluety dravců na fasádě vídáme hlavně na výškových budovách poměrně běžně. Jedná se o podpůrný prostředek k odpuzení datla či strakapouda, který snižuje pravděpodobnost, že si za potravu a svoje nové bydliště vybere právě vaši fasádu. Nastříkáme siluetu dravce na fasádu vašeho domu, čímž zároveň i můžeme i elegantně zakrýt místo, kde byla provedena oprava fasády.

Opravíme i vaší fasádu - ozvěte se nám!

Jistíme vás

Obraťte se na nás.

Nad zemí vás jistíme, najdeme nejvhodnější možné řešení: Ozvěte se nám s poptávkou výškových prací.

Kontakt

Jakubion ukončil z vážných zdravotních důvodů provoz.